GRANOLA – moja najljubša oblika zajtrka. Sploh, ko jo še objamejo jutranji sončni žarki. Ko sem jo prvič naredila, me je zasvojila in od takrat sem navdušena 🙌Preden grem v recept, pa ena nujna informacija. Granola je super za zajtrk a pomembno je, da ne pretiravate s količino, saj z vsemi dodatnimi sestavinami v skledi lahko tvori prevelik vnos kalorij.

Torej – preberi si, kako jo jaz pripravim in boš imel/a neko usmeritev.

RECEPT:

– 500g ovsenih nemletih kosmičev

– 100g mandljevih lističev – 100g rozin ali brusnic

– 1 žlica kokosovega deviškega olja

– 2 žlici medu

– 2dl vode

– 50g kokosove moke ali čipsa ( moj najljubši je od Eko Škrnicla ) •

Najprej vse suhe sestavine razen kokosove moke zmešam skupaj v eni veliki posodi. Potem v lončku na nizkem ognju segrejem skupaj med, kokosovo olje in vodo. Pazim, da ne zavre. Mokre sestavine združim skupaj in vse položim na pekač pokrit s pek papirjem. Pečem vnaprej segreti pečici na 180stopinj in sicer 20 min. Na vsake 3 min premešam celotno maso, da se ne zažgejo zgornji koščki. Granola bo postajala lepe zagorele barve in ko je pečena, jo postavim na pult in počakam, da se ohladi popolnoma. Šele nato dodam kokosovo moko. Ohlajena granola postane hrustljava in nadvse okusna. Shranim si jo v stekleno posodo in tam lahko ostane uporabna cel teden, tudi več.

      

Za zajtrk si jo serviram v skledico s 3dl jogurta. V skledico dam samo 3 žlice granole…popolnoma dovolj. Po želji lahko še dodate kakšne gozdne sadeže ali pa jabolko, kot sem ga jaz na zgornji sliki. Pa dober in zdrav tek!

SHAPE UP! ♥️

PS: Skoraj vse sestavine najdete v trgovini  Eko Škrnicl. S kodo mirjana20 dobite 20% popust na vse Happy Seed in Carnium Botanicals izdelke 🙌