Predstavljam recept za enkratno kosilo. Hitro se pripravi, zdrav je in pa tudi cenovno dostopen. Tokrat bomo uporabili za ogljikove hidrate horasan rezance, ki jih lahko najdete v najbolj ljubki trgovinici Eko škrnicl v Kranju.

https://www.eko-skrnicl.si/collections/ekoloske-testenine/products/bio-kamutovi-siroki-rezanci-150-g

Uporabi kodo za 20% popust mirjana-20

 

Ker jih bomo uporabili zelo malo… bomo prelisičili svoj želodec s tem, da bomo bučko narezali v obliki rezancev ali pa v obliki špagetov…s tem bomo pridobili večjo količino v volumnu in zelo malo v kalorijah 🙂 super kajne?

Potrebujete naslednje sestavine:

– Kamutovi rezanci (30-40g)

– Bučka

– Por

– Paprika

– Paradižnik

– Tuna 80g

– Žlička parmezana

– sol, poper

– Žlica olivnega olja

 

V ponvi na žlički olivnega olja popražimo nasekljan por…nato dodamo na koščke razrezano papriko in paradižnih. Posolimo in popopramo. Supaj dušimo cca 5 minut in nato dodamo tuno. Dodatno dušimo še 3 min. Medtem že posebej skuhamo testenine v slanem kropu. Tik preden je omaka končana dodamo vanjo še testenine kuhane al dente in pa bučko, ki smo jo s pomočjo lupilca zelenjave narezali v obliki rezancev ali kot prikazano na sliki v obliki špagetov (Potreben poseben lupilec). Zalijemo z čisto malenkost vode v kateri smo kuhali špagete in skupaj pražimo še cca 2min. Postrežemo še vroče na krožnik in posujemo s parmezanom.  Si želite, da v bodoče več objavljam svoje ideje za zdrav obrok? Malo morje jih imam…zapiši v komentar 💚

DOBER TEK IN SHAPE UP