Hey 🙂

Danes sem za vas pripravila še en recept, katerega obožujem…

LOSOS IN KREMASTA ČIČERIKA

Vse kar potrebuješ:
– File lososa 125 – 150 g
– Čičerika (če ti zmanjkuje časa, lahko tudi tisto iz konzerve) 50g suhe snovi
– Brokoli
– Čebula
– Limona
– Mešanica solat
– sol
– česen v prahu
– kurkuma
– peteršilj
– kokos olje
– laneno olje

Postopek priprave:
Preko noči namočeno čičeriko kuhamo v ekonom loncu in sicer 20 min. Medtem brokoli operemo in kuhamo na pari 15-20 min oz toliko, da gremo z nožem lahko skozi. Dokler se vse to kuha….ponev segrejemo, damo žličko kokosovega olja in prepražimo polovico na koščke narezane čebule. Posolimo, dodamo ji malo kurkume in peteršilja (lahko tudi sušenega) in jo pražimo toliko, da postane prozorna. Ko je čebula pripravljena, jo pokrijemo in počakamo še tistih par minut, da se čičerika do konca skuha. Dodamo ji čičeriko in zraven še 0,5dl vode v kateri se je čičerika skuhala. Še nekaj časa skupaj dušimo. Čebulo in čičeriko odstavimo v visoko posodico, ki je primerna za palični mešalnik. S paličnim mešalnikom naredimo pire iz obeh sestavin. Po želji še dodatno solimo.

Čisto na koncu je še čas za losos. V ponev damo zopet žličko kokosovega olje in nato dodamo file lososa. File posolimo, dodamo kurkumo in peteršilj, ter česen v prahu. Na eni strani losos pečemo 5 min, na zmerni jakosti plošče, da dobi lepo barvo in da se rahlo zapeče skorjica. Ga obrnemo in dodatno popečemo še za 4 min.

Losos in čičeriko serviramo na krožniku še toplo in dodamo kuhan brokoli in mešanico solat, ki jo polijemo z žličko lanenim olja, ki je odličen vir Omega 3 maščob in balzamičnim kisom. Okrasimo še z limono, ki jo na kolute tenko narežemo.

Zame zagotovo najljubša fuzija okusov. Uživam v vsakem grižljaju. Hidrati so izključno iz čičerike in celoten obrok je s tem lahkoten in noroooo okusen. Ne pogrešaš prav nič! 😉

Na koncu recepta sem ti dodala še povezave, do sestavin, ki jih lahko kar direktno kupiš v spletni trgovini Eko Škrnicla in to s 20% popustom.

Vpiši kodo mirjana-20 ob zaključku nakupa! Ali pa jo kar ustno zaupaj prodajalki kar direktno v poslovalnici v centru mesta Kranja 😉

Dober tek in…

SHAPE UP!

Vsi izdelki so BIO in njihove cene so noroooo dostopne za končne kupce…TOP! Ne pozabi uporabiti kode!!!

Čičerika:

 

Kokosovo olje:

 

Kurkuma v prahu:

 

Česen v prahu:

 

Peteršilj v prahu:

 

Laneno olje:

 

Himalajska sol: