JAJCA PO KRALJEVO

Hey 🙂

Moja lakota velikokrat zbudi mojo domišljijo in takrat nastanejo slastni in zdravi recepti, ki vam ne bodo vzeli veliko časa za pripravo. Vsak, ki me pozna, ve, da sem gurman po duši. Kot zanimivost lahko povem, da me slana hrana veliko bolj primami kot sladkarije.

Zato danes objavljam svoj trenutno najljubši zajtrk…To je tak pravi zajtrk, sočen, slasten…skratka zagotovo vam bo všeč.

Kaj potrebuješ:
– 2 jajci
– 1/2 bučke
– 1/2 korenja
– 1 žlica kuhanega prosa
– 1 žlica olivnega olja
– 1 žlica bučnega olja

V ponev zlijemo 1 žlico olivnega olja. Korenje postrgamo z lupilcem za zelenjavo na ozke in dolge trakove. Pražimo na olivnem olju, da se rahlo zmehča in dobi zapečeno skorjico. Malo posolimo.

Nato spečemo jajca na oko. Dve jajci sta več kot dovolj. Začinimo po želji.

Nazadnje še v ponvi pečemo na tenko narezane kolute bučke, da dobijo lepo žar barvo. Nujno jih posolimo s ščepcem soli. Pazimo, da jih ne prepečemo. Ko so bučke pečene, kuhalno ploščo ugasnemo in bučke polijemo z žlico bučnega olja. Dovolimo, da bučke vpijejo bučno olje. Vse skupaj čimprej toplo postrežemo in na koncu dodamo še eno žlico na vodi predhodno kuhanega prosa.

Celotna priprava zahteva 10 min. Kombinacija je zdrava, okusna, zadovolji brbončice in ogreje srce 😉 Zame trenutno najljubša fuzija okusov za zajtrk…

Dober tek 🙂

SHAPE UP!

Mirjana 🙂