MOTIVACIJA – NAJBOLJŠA PRIJATELJICA ALI NAJVEČJA SOVRAŽNICA

Se strinjaš z mojo izjavo v naslovu? Nekako je res, če bolje pomisliš, kajne? In to samo iz razloga, ker ni konstantna. Je tu, pa je zopet ni. Čas za tvoj trening, ti pa gledaš v zrak in iščeš, kje za vraga je. Ravno zdaj ko jo rabiš … hmmm naj te potolažim. Velikokrat se tudi sama znajdem v taki situaciji. Kako se sama soočam s tem pa v nadaljevanju…

Sama bi motivacijo opisala kot neko gonilno silo, ki te žene naprej, na poti do cilja. Na Instagramu sem naredila anketo in vprašala naslednja vprašanja:

  • Ali tudi ti kdaj izgubiš motivacijo?

97% udeleženk je odgovorilo JA

3% pa NIKOLI

  • Kaj narediš v takem primeru? Narediš trening ali NE?

59% je odgovorilo NAREDIM

41% NI ŠANS

  • Čemu pripisuješ izgubo motivacije?

71% je odgovorilo LENOBI

29% OSEBNIM TEŽAVAM

  • Ali prepoznaš, kdaj si lena in kdaj si zares utrujena oz. slabšega počutja?

48% NE VEDNO

52% VEDNO

Sodeč po rezultatih se večina nas bori s pomanjkanjem motivacije na vsake toliko časa. Kar je popolnoma normalno. Bolj pomembno je kaj narediti s temi občutki. No takole, zaupala ti bom 5 nasvetov, ki meni pomagajo najti motivacijo, ko se le ta igra skrivanice z nami…mogoče ti pridejo prav 😉

  1. NEHAJ SI ZATISKATI OČI

Prepoznaj, kdaj je na plano pokukala lenoba in kdaj se izmikaš dejavnostim, ki tvoje zdravje dvigajo na višji nivo. Bodi surovo iskrena do sebe…Sama sem s seboj sklenila pakt: Ko se zavem, da sem lena  – TRENING NAREDIM.    Ko začutim, da je moje telo preutrujeno, pa četudi je to posledica čustev, psihičnih obremenitev – SI VZAMEM ČAS ZA POČITEK. Sama stojim za tem, da je potrebno poslušati svoje telo. Počitek je prostor za napredek. Zapomni si, izgorelost prepoznamo ponavadi šele takrat, ko je prepozno. Ne pozabi si vzeti čas zase. Amapak takrat, ko imaš utemeljene razloge za to.

  1. TVOJE TELO JE TVOJE BOGASTVO

Je samo tvoje. Če ti ne boš skrbela zase, kdo bo? Velikokrat si rečem, ko sem na dnu, da moram skrbeti zase. Ker, kdo mi bo pomagal, če bi mi zdravje zatajilo. Ko se znajdeš situaciji, ko ti po glavi grejo najhujša vprašanja, se zaveš, da sami nosimo odgovornost za lastno vitalnost. Sama sem bila v taki situaciji pri rosnih 20ih. Čakala me je operacija dojke, ker sem zatipala bulico, ki se je na koncu izkazala kot nenevarna. Pa vseeno, dokler nisem prejela samih rezultatov po operaciji, sem se ves čas spraševala, kaj sem delala narobe. Ravno takrat sem se odločila, da bom bolje skrbela zase preko prehrane in športanja. Od tu tudi izhaja vodilni hashtag na mojem profilu #sportamzase, ker je potrebno športati zase in za svoje zdravje in ne zato, da te okolica sprejme in pohvali. Ne čakaj, da te zdravje opomni, da moraš skrbeti zase.

  1. OBČUTEK ZMAGE

Saj veš kako je, ko trening opraviš. Ne poznam ene osebe, ki bi se po opravljenem treningu počutila slabše. Tisti občutek, ko bi si najraje dala petko, se potrepljala po rami….no jaz priznam, da si vsakič dam aplavz in se pohvalim. No kaj, saj si zaslužim. Ko ne najdeš motivacije, ti predlagam, da si predstavljaš občutke po treningu, ker vsaka od nas zagotovo ve, kako super ponosne smo nase, ko je trening opravljen.

  1. DOBRA GLASBA

Vedno, ampak res vedno si za trening pripravim dobro glasbo. Ponavadi me najbolj ”nahajpa” dance mix, ki me s svojimi ritmi popelje na višji nivo. Pojem vmes, tudi zaplešem med pavzami…naredim si celi žur. Vsak trening je lažje narediti ob dobri glasbi. Poskusi 😉 Če mi ne verjameš, si oglej posnetek mojega live treninga na IG TV, na mojem instagram profilu…:) Še bolje, naredi trening z mano 🙂

  1. ENERGIJA

Zopet še ena boniteta, ki ga trening prinaša. Moj antidepresiv. Starejša sem opažam, da se preko treninga sprostim, dam ven iz sebe negativne občutke. In ko sem nervozna, prav začutim, kako mi telo kliče po treniranju. Trening je en tak naravni energijski booster. In to vedno na dosegu roke. Ne pozabi na to, ko boš na dnu z energijo.

Še nekaj. Vse moje osebne stranke vam bodo povedale, da vedno rečem BREZ IZGOVOROV. Tudi sama sebi to vedno ponavljam, ko postanem lenobica. Nehaj se smiliti sama sebi. Samosmiljenje še nikogar ni pripeljalo do zmag. Ravno zadnjič sem zasledila zapis, da če vidiš kozarec pol prazen, prelij v manjši kozarec in prenehaj sitnariti. Haha točno tako, ne bi se mogla bolj strinjati.

Zapomni si ZMOREŠ, tudi ko ti je najtežje. Naslednjič, kot boš izgubila motivacijo se spomni na moj blog zapis. Ajde, ZMOREŠ!

Vesela bom tvojega komentarja, pod to objavo…ali pa mi svoje mnenje lahko napišeš kar v inbox na socialnih omrežjih <3

SHAPE UP!

Mirjana